Bespaar kosten en behoud controle: Zelf je woning verkopen!

zelf verkopen woning

Zelf je woning verkopen: Bespaar kosten en behoud controle

Het verkopen van een woning is een spannende en belangrijke stap in je leven. Veel mensen kiezen ervoor om een makelaar in te schakelen om dit proces te begeleiden. Maar wist je dat het ook mogelijk is om zelf je woning te verkopen? Zelf verkopen biedt verschillende voordelen, zoals kostenbesparing en behoud van controle over het verkoopproces.

Een van de belangrijkste voordelen van zelf je woning verkopen is de kostenbesparing. Traditioneel brengt het inschakelen van een makelaar hoge kosten met zich mee, zoals courtage en advertentiekosten. Door zelf de touwtjes in handen te nemen, kun je deze kosten vermijden en meer geld overhouden in je eigen zak. Dit kan vooral interessant zijn als je al wat kennis hebt over de vastgoedmarkt en verkoopprocessen.

Bovendien behoud je met zelf verkopen de volledige controle over het verkoopproces. Je kunt zelf bepalen hoe je jouw woning presenteert, welke foto’s er worden gemaakt en hoe de bezichtigingen worden gepland. Dit geeft je de vrijheid om jouw woning op jouw eigen manier te presenteren en potentiële kopers persoonlijk rond te leiden. Daarnaast kun je direct communiceren met geïnteresseerde kopers, waardoor er geen misverstanden kunnen ontstaan tussen jou, de koper en een eventuele makelaar.

Om succesvol zelf te verkopen, zijn er echter wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo is het belangrijk om je woning goed te presenteren. Zorg voor mooie foto’s en een aantrekkelijke beschrijving van je woning. Daarnaast is het handig om je te verdiepen in de juridische en financiële aspecten van de verkoop, zoals het opstellen van een koopovereenkomst en het regelen van de overdracht bij de notaris.

Gelukkig zijn er tegenwoordig ook online platforms die je kunnen ondersteunen bij het zelf verkopen van je woning. Deze platforms bieden tools en diensten aan waarmee je eenvoudig advertenties kunt plaatsen, bezichtigingen kunt inplannen en contact kunt leggen met geïnteresseerde kopers. Dit maakt het proces van zelf verkopen toegankelijker en minder tijdrovend.

Kortom, zelf je woning verkopen kan een goede optie zijn als je kosten wilt besparen en controle wilt behouden over het verkoopproces. Met de juiste voorbereiding en ondersteuning kun je succesvol jouw woning verkopen zonder tussenkomst van een makelaar. Wees echter wel bewust van de verantwoordelijkheden die hierbij komen kijken en verdiep je in de verschillende aspecten van het verkoopproces.

 

5 Voordelen van Zelf Verkopen van een Woning in België

  1. Geen kosten voor makelaar
  2. Flexibiliteit
  3. Snellere verkoop
  4. Meer controle
  5. Hogere prijs mogelijk

 

5 nadelen van het zelf verkopen van een woning

  1. Je bent verantwoordelijk voor het verzamelen van alle relevante documentatie en informatie die nodig is om de woning te verkopen.
  2. Er zijn veel kosten verbonden aan het zelf verkopen van een woning, zoals makelaarskosten, kadastergelden en notariskosten.
  3. Het kan moeilijk zijn om potentiële kopers te vinden als je niet over de juiste netwerken beschikt of geld hebt voor advertenties.
  4. Je moet ook op de hoogte blijven van regels en wetten die van toepassing zijn op de verkoop van onroerend goed in jouw staat of provincie, wat tijdrovend kan zijn.
  5. Als je niet goed oplet bij de onderhandeling met kopers, kan dit leiden tot financiële problemen als je eindelijk afspreekt dat er iets wordt gekocht dat veel minder waard is dan waarvoor je had gevraagd.

Geen kosten voor makelaar

Geen kosten voor makelaar: Als u zelf uw woning verkoopt, bespaart u de kosten van een makelaar.

Een van de grootste voordelen van zelf je woning verkopen is dat je geen kosten hoeft te maken voor een makelaar. Traditioneel gezien brengt het inschakelen van een makelaar hoge kosten met zich mee, zoals courtage en advertentiekosten. Deze kosten kunnen aanzienlijk zijn en een flinke hap nemen uit de uiteindelijke verkoopopbrengst.

Door zelf je woning te verkopen, kun je deze kosten vermijden en meer geld overhouden in je eigen zak. Dit kan vooral interessant zijn als je al wat kennis hebt over de vastgoedmarkt en verkoopprocessen. Het besparen van deze kosten kan ervoor zorgen dat je meer financiële ruimte hebt bij het kopen van een nieuwe woning of andere belangrijke uitgaven.

Natuurlijk vergt zelf verkopen wel wat extra inzet en tijd van jou als verkoper. Je zult zelf verantwoordelijk zijn voor het presenteren van je woning, het regelen van bezichtigingen en het onderhandelen met potentiële kopers. Maar met de juiste voorbereiding en ondersteuning kun je succesvol zelf je woning verkopen zonder tussenkomst van een makelaar.

Het is belangrijk om te benadrukken dat zelf verkopen niet voor iedereen geschikt is. Als je weinig ervaring hebt met vastgoedtransacties of weinig tijd hebt om het verkoopproces op te volgen, kan het inschakelen van een professionele makelaar nog steeds de beste keuze zijn. Een makelaar kan je helpen bij het bepalen van de juiste verkoopprijs, het opstellen van een aantrekkelijke advertentie en het onderhandelen met potentiële kopers.

Al met al biedt zelf je woning verkopen zonder tussenkomst van een makelaar de mogelijkheid om kosten te besparen. Het is echter belangrijk om realistisch te blijven over je eigen capaciteiten en de tijd die je kunt investeren in het verkoopproces. Als je goed voorbereid bent en bereid bent om de extra inspanning te leveren, kan zelf verkopen een lonende optie zijn.

Flexibiliteit

Flexibiliteit: U bent vrij om te onderhandelen over de prijs en om te bepalen wanneer het huis wordt verkocht.

Een van de grote voordelen van zelf je woning verkopen is de flexibiliteit die het met zich meebrengt. Als eigenaar van de woning heb je volledige controle over het onderhandelingsproces en kun je zelf bepalen wanneer je het huis wilt verkopen.

Wanneer je ervoor kiest om zelf je woning te verkopen, ben jij degene die de prijsonderhandelingen voert. Je kunt zelf bepalen welke prijs je wilt vragen voor jouw woning en hoeveel ruimte er is voor eventuele onderhandelingen. Dit geeft je de vrijheid om te streven naar de best mogelijke verkoopprijs, zonder tussenkomst van een makelaar die mogelijk andere belangen heeft.

Daarnaast kun je als eigenaar ook zelf bepalen wanneer het huis wordt verkocht. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld al een nieuwe woning hebt gekocht en snel wilt verhuizen, of als je juist wilt wachten op een gunstig moment op de vastgoedmarkt. Door zelf te beslissen wanneer het huis wordt verkocht, heb je meer controle over jouw persoonlijke situatie en kun je het verkoopproces beter afstemmen op jouw behoeften.

Het is belangrijk om te beseffen dat flexibiliteit ook verantwoordelijkheid met zich meebrengt. Het is essentieel om realistisch te blijven over de waarde van jouw woning en om rekening te houden met marktomstandigheden. Het kan handig zijn om jezelf te informeren over de prijzen van vergelijkbare woningen in jouw buurt, zodat je een goed idee hebt van wat een realistische vraagprijs zou kunnen zijn.

Al met al biedt zelf je woning verkopen flexibiliteit en vrijheid om het verkoopproces naar eigen wens in te richten. Je hebt de mogelijkheid om zelf te onderhandelen over de prijs en te bepalen wanneer het huis wordt verkocht. Het is een aantrekkelijke optie voor mensen die graag de controle willen behouden en zelf willen bepalen hoe hun woning wordt verkocht.

Snellere verkoop

Snellere verkoop: Door zelf te verkopen, kunt u de woning sneller op de markt brengen en dus ook sneller verkopen.

Een van de grote voordelen van zelf je woning verkopen is dat je het verkoopproces in eigen hand hebt en daardoor sneller kunt handelen. Traditioneel kan het inschakelen van een makelaar tijd kosten, omdat er afspraken gemaakt moeten worden voor een bezoek, foto’s moeten worden gemaakt en advertenties moeten worden geplaatst. Dit kan soms weken duren voordat alles in gang wordt gezet.

Wanneer je ervoor kiest om zelf je woning te verkopen, kun je dit proces versnellen. Je hebt de vrijheid om direct aan de slag te gaan met het maken van foto’s, het schrijven van een aantrekkelijke beschrijving en het plaatsen van advertenties op online platforms. Hierdoor kun je jouw woning snel op de markt brengen en potentiële kopers aantrekken.

Daarnaast kun je zelf bepalen wanneer en hoe bezichtigingen plaatsvinden. Dit betekent dat je flexibel kunt zijn in het plannen van afspraken met geïnteresseerde kopers, zonder afhankelijk te zijn van de agenda van een makelaar. Door snel te reageren op verzoeken voor bezichtigingen kun je potentiële kopers enthousiast houden en het verkoopproces versnellen.

Het sneller verkopen van een woning heeft verschillende voordelen. Het bespaart niet alleen tijd, maar ook geld. Hoe langer een woning te koop staat, hoe groter de kans dat er prijsaanpassingen moeten worden gedaan om potentiële kopers aan te trekken. Door je woning snel te verkopen, kun je mogelijk een betere prijs behouden en onnodige onderhandelingen voorkomen.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat het versnellen van het verkoopproces niet ten koste mag gaan van de presentatie en marketing van je woning. Zorg ervoor dat je woning goed wordt gepresenteerd met aantrekkelijke foto’s en een duidelijke beschrijving. Dit zal potentiële kopers aantrekken en ervoor zorgen dat je woning snel verkocht kan worden.

Kortom, door zelf je woning te verkopen kun je het verkoopproces versnellen. Met de vrijheid om direct actie te ondernemen, kun je jouw woning snel op de markt brengen en geïnteresseerde kopers aantrekken. Wees echter wel zorgvuldig in de presentatie en marketing van je woning om een succesvolle verkoop te garanderen.

Meer controle

Meer controle: U hebt meer controle over het proces van verkoop, waardoor er minder risico is dat er iets misgaat tijdens de transactie.

Een van de grote voordelen van zelf je woning verkopen is de toegenomen controle die je hebt over het gehele verkoopproces. In plaats van afhankelijk te zijn van een makelaar, ben jij degene die de beslissingen neemt en de touwtjes in handen heeft.

Door zelf te verkopen, kun je zelf bepalen hoe je jouw woning presenteert aan potentiële kopers. Je kunt zelf de foto’s maken en een aantrekkelijke beschrijving schrijven die de sterke punten van je woning benadrukt. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat jouw woning op de best mogelijke manier wordt gepresenteerd.

Daarnaast heb je ook volledige controle over het plannen en uitvoeren van bezichtigingen. Je kunt zelf bepalen wanneer en hoe vaak potentiële kopers jouw woning kunnen bezichtigen. Dit geeft je flexibiliteit en stelt je in staat om eventuele specifieke wensen of eisen die je hebt met betrekking tot bezichtigingen te vervullen.

Bovendien kun je direct communiceren met geïnteresseerde kopers zonder tussenkomst van een makelaar. Dit vermindert het risico op miscommunicatie of misverstanden tijdens het onderhandelingsproces. Je kunt direct vragen beantwoorden, onderhandelen over de prijs en eventuele voorwaarden bespreken met potentiële kopers.

Kortom, door zelf je woning te verkopen, heb je meer controle over het gehele verkoopproces. Dit vermindert het risico dat er iets misgaat tijdens de transactie, omdat je zelf de beslissingen neemt en direct communiceert met potentiële kopers. Het geeft je de vrijheid om het proces op jouw eigen manier te beheren en zorgt ervoor dat je volledig betrokken bent bij elke stap van de verkoop.

Hogere prijs mogelijk

Hogere prijs mogelijk: Zelf verkopen van je woning biedt de mogelijkheid om een hogere prijs te realiseren. In tegenstelling tot een reguliere transactie met een makelaar, waarbij er commissie wordt ingehouden, kun je als verkoper profiteren van de volledige verkoopprijs.

Wanneer je zelf je woning verkoopt, bespaar je op de kosten die gepaard gaan met het inschakelen van een makelaar. Deze kosten kunnen aanzienlijk zijn, aangezien makelaars vaak een percentage van de verkoopprijs als commissie rekenen. Door deze kosten te vermijden, kun je als verkoper een hogere prijs vragen voor je woning.

Daarnaast heb je bij het zelf verkopen van je woning ook meer controle over de onderhandelingen. Je kunt rechtstreeks communiceren met geïnteresseerde kopers en zelf bepalen welke prijsaanbiedingen acceptabel zijn. Dit geeft je de mogelijkheid om strategisch te onderhandelen en eventueel een betere verkoopprijs te realiseren dan wanneer er een makelaar betrokken zou zijn.

Het is echter belangrijk om realistisch te blijven bij het bepalen van de vraagprijs voor je woning. Het ontbreken van een makelaar betekent niet automatisch dat potentiële kopers bereid zijn om meer te betalen. Het is daarom verstandig om marktonderzoek te doen en vergelijkbare woningen in jouw buurt of regio te analyseren om een realistische en concurrentiële vraagprijs vast te stellen.

Kortom, door zelf je woning te verkopen, zonder de tussenkomst van een makelaar, heb je de mogelijkheid om een hogere verkoopprijs te realiseren. Door de kosten van een makelaar te vermijden en zelf de onderhandelingen te voeren, kun je als verkoper profiteren van de volledige opbrengst van de verkoop. Houd echter rekening met marktwaarde en wees realistisch bij het bepalen van de vraagprijs om succesvol te zijn in het realiseren van een hogere prijs.

Je bent verantwoordelijk voor het verzamelen van alle relevante documentatie en informatie die nodig is om de woning te verkopen.

Een belangrijk aspect om rekening mee te houden bij het zelf verkopen van je woning is de verantwoordelijkheid voor het verzamelen van alle relevante documentatie en informatie die nodig is om de verkoop succesvol af te ronden.

Wanneer je een makelaar inschakelt, is deze doorgaans verantwoordelijk voor het verzamelen en controleren van alle benodigde documenten en informatie. Denk hierbij aan eigendomsbewijzen, bouwvergunningen, energieprestatiecertificaten en andere juridische en technische documenten. Dit kan een complex proces zijn dat veel tijd en kennis vereist.

Bij zelf verkopen rust deze verantwoordelijkheid volledig op jouw schouders. Het is essentieel om ervoor te zorgen dat je alle benodigde documentatie hebt verzameld voordat je de woning te koop aanbiedt. Het ontbreken van belangrijke documenten kan potentiële kopers afschrikken of zelfs leiden tot juridische complicaties na de verkoop.

Het is daarom raadzaam om grondig onderzoek te doen naar welke documentatie vereist is bij het verkopen van een woning in jouw specifieke regio. Raadpleeg experts, zoals notarissen of vastgoedadviseurs, om ervoor te zorgen dat je op de hoogte bent van alle wettelijke vereisten en welke documenten je moet verzamelen.

Daarnaast moet je ook zorgen voor accurate informatie over de woning, zoals afmetingen, bouwjaar, staat van onderhoud en eventuele renovaties of verbeteringen die zijn uitgevoerd. Potentiële kopers willen graag goed geïnformeerd worden en het is jouw verantwoordelijkheid om hen van de juiste informatie te voorzien.

Het verzamelen van alle relevante documentatie en informatie kan een tijdrovende taak zijn, vooral als je niet bekend bent met het proces. Het is belangrijk om hier voldoende tijd voor te nemen en eventueel professionele hulp in te schakelen om ervoor te zorgen dat je niets over het hoofd ziet.

Al met al is het belangrijk om je bewust te zijn van deze verantwoordelijkheid bij het zelf verkopen van je woning. Door grondig onderzoek te doen, de juiste documentatie te verzamelen en nauwkeurige informatie te verstrekken, kun je ervoor zorgen dat de verkoop soepel verloopt en potentiële kopers vertrouwen hebben in jou als verkoper.

Er zijn veel kosten verbonden aan het zelf verkopen van een woning, zoals makelaarskosten, kadastergelden en notariskosten.

Er zijn veel kosten verbonden aan het zelf verkopen van een woning, zoals makelaarskosten, kadastergelden en notariskosten. Hoewel zelf je woning verkopen aantrekkelijk kan zijn vanwege de kostenbesparing, is het belangrijk om ook rekening te houden met deze bijkomende kosten.

Een van de grootste nadelen van zelf verkopen is het ontbreken van professionele begeleiding door een makelaar. Een ervaren makelaar beschikt over kennis en expertise op het gebied van prijsbepaling, onderhandelingen en juridische zaken. Door zelf te verkopen loop je het risico dat je niet de optimale verkoopprijs voor je woning krijgt of dat er juridische valkuilen ontstaan.

Daarnaast kunnen er onverwachte kosten opduiken tijdens het verkoopproces. Denk bijvoorbeeld aan kadastergelden die betaald moeten worden voor de overschrijving van eigendom of notariskosten voor het opstellen van de koopakte. Deze kosten kunnen behoorlijk oplopen en dienen in overweging genomen te worden bij het nemen van de beslissing om zelf te verkopen.

Het is ook belangrijk om te bedenken dat zelf verkopen meer tijd en energie kan vergen dan wanneer je een makelaar inschakelt. Je moet zelf bezichtigingen plannen, onderhandelingen voeren en alle administratieve taken afhandelen. Dit kan vooral belastend zijn als je al een druk leven hebt of weinig ervaring hebt met vastgoedtransacties.

Kortom, hoewel er zeker voordelen zijn aan het zelf verkopen van een woning, zoals kostenbesparing en behoud van controle, is het belangrijk om ook de bijkomende kosten in overweging te nemen. Het ontbreken van professionele begeleiding en de mogelijke onverwachte kosten kunnen negatieve gevolgen hebben voor het verkoopproces. Het is daarom verstandig om goed geïnformeerd te zijn en eventueel advies in te winnen voordat je besluit om zelf je woning te verkopen.

Het kan moeilijk zijn om potentiële kopers te vinden als je niet over de juiste netwerken beschikt of geld hebt voor advertenties.

Een van de nadelen van zelf je woning verkopen is dat het moeilijk kan zijn om potentiële kopers te vinden als je niet over de juiste netwerken beschikt of voldoende geld hebt voor advertenties.

Wanneer je een makelaar inschakelt, profiteer je van hun uitgebreide netwerk en marketingstrategieën om jouw woning onder de aandacht te brengen bij potentiële kopers. Ze hebben toegang tot verschillende kanalen en platforms waarop ze jouw woning kunnen promoten, zoals bekende vastgoedwebsites en hun eigen netwerk van potentiële kopers.

Als je ervoor kiest om zelf je woning te verkopen, kan het een uitdaging zijn om dezelfde exposure te genereren. Je moet zelf op zoek gaan naar manieren om jouw woning onder de aandacht te brengen. Dit kan betekenen dat je actief moet zijn op sociale media, lokale advertenties moet plaatsen of zelfs flyers moet verspreiden in de buurt. Het vergt tijd, moeite en soms ook financiële investeringen.

Daarnaast kunnen advertentiekosten een obstakel vormen als je een beperkt budget hebt. Het plaatsen van advertenties in kranten, tijdschriften of online platforms kan prijzig zijn. Als je niet over voldoende financiële middelen beschikt om hierin te investeren, kan het lastig zijn om jouw woning voldoende zichtbaarheid te geven aan potentiële kopers.

Het is belangrijk om realistisch te zijn over deze uitdagingen en alternatieve strategieën te overwegen. Misschien kun je gebruik maken van gratis online platforms of lokale gemeenschapskanalen om jouw woning te promoten. Ook kun je overwegen om samen te werken met een professionele fotograaf om aantrekkelijke foto’s van je woning te maken, die je vervolgens kunt delen op verschillende kanalen.

Kortom, het vinden van potentiële kopers kan een uitdaging zijn als je niet over de juiste netwerken beschikt of voldoende geld hebt voor advertenties. Het is belangrijk om creatief te zijn en alternatieve manieren te vinden om jouw woning onder de aandacht te brengen bij potentiële kopers.

Je moet ook op de hoogte blijven van regels en wetten die van toepassing zijn op de verkoop van onroerend goed in jouw staat of provincie, wat tijdrovend kan zijn.

Een belangrijk nadeel van het zelf verkopen van een woning is dat je ook op de hoogte moet blijven van regels en wetten die van toepassing zijn op de verkoop van onroerend goed in jouw staat of provincie. Dit kan behoorlijk tijdrovend zijn en vraagt om de nodige juridische kennis.

Bij het verkopen van een woning komen er verschillende juridische aspecten kijken, zoals het opstellen van een koopovereenkomst, het regelen van de overdracht bij de notaris en het voldoen aan wettelijke vereisten. Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van deze regels en wetten om ervoor te zorgen dat de verkoop rechtsgeldig is en er geen juridische problemen ontstaan.

Het vergt tijd en energie om jezelf te informeren over alle relevante regels en wetten die gelden voor de verkoop van onroerend goed in jouw specifieke regio. Dit kan inhouden dat je onderzoek moet doen, documentatie moet bestuderen en mogelijk zelfs juridisch advies moet inwinnen. Het kan een complex proces zijn dat extra druk met zich meebrengt naast alle andere taken die komen kijken bij het verkopen van een woning.

Als je niet voldoende kennis hebt over deze regels en wetten, loop je het risico belangrijke stappen over het hoofd te zien of fouten te maken tijdens het verkoopproces. Dit kan leiden tot vertragingen, extra kosten of zelfs juridische geschillen achteraf. Het is daarom essentieel om goed geïnformeerd te zijn en op de hoogte te blijven van de geldende regels en wetten.

Als je geen tijd, interesse of kennis hebt om jezelf volledig te verdiepen in deze juridische aspecten, kan het inschakelen van een professionele makelaar voordelig zijn. Een ervaren makelaar is op de hoogte van de regels en wetten die van toepassing zijn op de verkoop van onroerend goed en kan je begeleiden door het hele proces. Dit geeft je gemoedsrust en zorgt ervoor dat alles juridisch correct verloopt.

Kortom, het is belangrijk om te beseffen dat zelf verkopen ook betekent dat je op de hoogte moet blijven van regels en wetten die van toepassing zijn op de verkoop van onroerend goed. Dit kan tijdrovend zijn en vraagt om de nodige juridische kennis. Overweeg daarom zorgvuldig of je voldoende tijd en expertise hebt om dit aspect zelf aan te pakken of dat het inschakelen van een makelaar een betere optie voor jou is.

Als je niet goed oplet bij de onderhandeling met kopers, kan dit leiden tot financiële problemen als je eindelijk afspreekt dat er iets wordt gekocht dat veel minder waard is dan waarvoor je had gevraagd.

Als je ervoor kiest om zelf je woning te verkopen, is het belangrijk om op te letten tijdens de onderhandelingen met potentiële kopers. Een van de nadelen van zelf verkopen is dat als je niet goed oplet bij de onderhandelingen, dit kan leiden tot financiële problemen. Het kan namelijk voorkomen dat je uiteindelijk instemt met een verkoopprijs die veel lager is dan waarvoor je oorspronkelijk had gevraagd.

Het is begrijpelijk dat je als verkoper het beste resultaat wilt behalen bij de verkoop van je woning. Echter, als je niet voldoende kennis hebt van de vastgoedmarkt en onderhandelingstechnieken, loop je het risico om in te stemmen met een prijs die niet overeenkomt met de werkelijke waarde van je woning. Dit kan leiden tot financiële problemen en teleurstelling.

Om dit te voorkomen, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn en voldoende informatie te verzamelen over vergelijkbare woningen in jouw buurt. Op die manier kun je een realistische vraagprijs bepalen en heb je een beter idee van wat redelijke biedingen zijn. Daarnaast is het raadzaam om tijdens de onderhandelingen standvastig te blijven en niet toe te geven aan druk of emoties.

Indien nodig kun je ook overwegen om een onafhankelijke taxateur in te schakelen om de waarde van je woning vast te stellen. Dit geeft extra zekerheid en objectiviteit tijdens het onderhandelingsproces.

Kortom, als je ervoor kiest om zelf je woning te verkopen, is het belangrijk om op te letten bij de onderhandelingen met potentiële kopers. Zorg ervoor dat je voldoende kennis hebt van de vastgoedmarkt en onderhandelingstechnieken, en wees standvastig tijdens het proces. Op die manier kun je financiële problemen voorkomen en een eerlijke prijs krijgen voor je woning.