Samen jouw droomhuis realiseren met de ouders garant hypotheek van JENS.

Als jonge starter op de huizenmarkt kan het lastig zijn om een hypotheek te krijgen. Banken willen vaak zekerheid en die heb je als starter vaak nog niet. Een optie die steeds meer ouders overwegen is het afgeven van een garantie voor de hypotheek van hun kinderen. Dit noemen we de ouders garant hypotheek.

Wat houdt een ouders garant hypotheek in?

Een ouders garant hypotheek houdt in dat de ouders garant staan voor de hypotheek van hun kinderen. Dit betekent dat wanneer hun kinderen niet meer aan hun betalingsverplichtingen kunnen voldoen, de ouders dit overnemen. Hierdoor wordt het risico voor de bank kleiner en is het voor starters makkelijker om een hogere hypotheek te krijgen.

Hoe werkt een ouders garant hypotheek?

Om gebruik te maken van een ouders garant hypotheek moet er eerst gekeken worden naar wat er mogelijk is binnen het budget van de starters. Vervolgens bepalen de ouders hoeveel ze willen bijdragen aan de hypotheek en welk bedrag ze maximaal willen garanderen.

Het is belangrijk om goede afspraken te maken tussen alle partijen, zoals wat er gebeurt als er niet meer aan betalingsverplichtingen kan worden voldaan en hoe lang deze garantie geldt. Ook moet er rekening gehouden worden met eventuele fiscale regels.

Wat zijn de voordelen van een ouders garant hypotheek?

Een groot voordeel van een ouders garant hypotheek is dat starters gemakkelijker toegang hebben tot hogere hypotheken. Hierdoor kunnen ze een huis kopen dat beter past bij hun wensen en behoeften. Daarnaast kan het helpen om de maandlasten te verlagen, omdat er minder rente betaald hoeft te worden.

Ook voor ouders kan het voordelig zijn om een ouders garant hypotheek af te geven. Zo kunnen ze hun kinderen helpen bij het kopen van een huis en daarmee de financiële druk verlichten. Daarnaast kan het fiscaal voordelig zijn, omdat er gebruik gemaakt kan worden van schenkingsvrijstellingen.

Conclusie

Een ouders garant hypotheek kan een goede optie zijn voor starters op de huizenmarkt die moeite hebben met het krijgen van een hypotheek. Het is belangrijk om goede afspraken te maken tussen alle partijen en rekening te houden met eventuele fiscale regels. Zo kunnen starters makkelijker toegang krijgen tot hogere hypotheken en ouders hun kinderen helpen bij het kopen van een huis.

Wil jij als starter op de huizenmarkt weten of een ouders garant hypotheek iets voor jou is? Of ben je als ouder benieuwd naar de mogelijkheden om je kinderen te helpen bij het kopen van een huis? Neem dan snel contact op met JENS. Onze experts helpen je graag verder en geven advies op maat. Samen zorgen we ervoor dat jij de juiste keuze maakt en kunt genieten van jouw droomhuis!